Pogoji poslovanja

Prisrčno pozdravljeni v naši spletni trgovini Stylecenter.si.

Delovni čas spletne trgovine je 24 ur na dan in 7 dni v tednu. Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Stylecenter.si  so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. Stylecenter.si je spletna trgovina, s katero upravlja podjetje Posredništvo,SILVIO VRBANEC s.p. ,v nadalnjem besedilu “prodajalec”. Svetujemo vam, da pred uporabo strani spletne trgovine pazljivo preberete spodaj navedene Pogoje poslovanja. Ob registraciji v sistem Stylecenter.si, obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Z uporabo spletne strani izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji. Člani spletne trgovine imajo dostop do posebnih ugodnosti kot je Akcijska ponudba. Vsi zasebni podatki bodo strogo varovani. Trgovec si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletnem mestu Stylecenter.si, kadarkoli in brez vnaprejšnjega obvestila. Vse spremembe so zavezujoče za kupce, zato vam priporočamo, da si redno ogledujete Pogoje poslovanja. Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da spletne strani ne uporabljate.

CENE

Vse cene v spletni trgovini Stylecenter.si so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Podjetje Posredništvo, SILVIO VRBANEC s.p. ni DDV zavezanec. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

NAČIN PLAČILA

PLAČILO PO POVZETJU Kupec plača dostavljavcu z gotovino, ko le-ta dostavi naročeno blago na kupčev naslov. Poleg stroška naročenega blaga je kupec dolžan poravnati tudi strošek pošiljanja, ki je odvisen od količine blaga, teže, volumna… PLAČILO PO PREDRAČUNU Plačilo na transakcijski račun prodajalca. Podatki prodajalca oz. podjetja so: Podjetje: Naziv podjetja:Posredništvo, SILVIO VRBANEC s.p. Naslov: Vavpča vas 57 Poštna št. in pošta: 8333 Semič TRR: SI56 0288 9026 2721 747 (NLB D.D.) BIC: LJBASI2X Namen plačila: Plačilo naročila št. __ (dopišite številko vašega naročila) Vsota: znesek naročila + strošek poštnine, če je naročilo do vrednosti 50€ Sklic: SI00 + št. naročila (zadnje 4 številke)
ZAMUDNE OBRESTI PRI PLAČILU PREDNAROČILA DOBAVLJIVIH IZDELKOV IZ PONUDBE Rok dobave artiklov s statusom “dobavljivo” je 14 do 21 dni po prejemu plačila. Stranka se ob izbiri prednaročila strinja, da je seznanjena z rokom dobave ter pomenom statusa “dobavljivo”. Zaradi večjega števila dobaviteljev se lahko rok dobave razlikuje, veliko pa je odvisno tudi kdaj stranka odda naročilo. Ali je plačilo izvedeno še v času, ko pripravljamo naročilo pri dobaviteljih ali smo ga pred kratkim že zaključili. V primeru, da prejme stranka blago po preteku roka dobave je upravičena do prejema zamudnih obresti. Zamudne obresti si lahko izračunate TUKAJ (vpišete vsoto naročila brez poštnine ter vpišete datum opravljenega plačila in datum prejema blaga). Kaj pomeni status artikla “dobavljiv”? To pomeni, da naj bi bil artikel na zalogi pri dobavitelju in ga je potrebno po prejemu prednaročila šele naročiti. Zaradi večjega števila dobaviteljev se rok dobave razlikuje. Stranke bodo o sami razpoložljivosti artikla tudi obveščeni preko e-maila.

STROŠKI POŠTNINE

Strošek poštnine se obračuna po veljavnem ceniku Pošte Slovenije ali GLS-ja. Kupec je dolžan poravnati stroške pošiljanja ob prevzemu blaga razen v primerih: pri naročilu posameznih artiklov, ki imajo poleg opisa opombo: »poštnina vključena v ceno« ali »brezplačna dostava« pri naročilu blaga, ki skupna vsota presega 40 eur v primeru, da je bilo predhodno drugače dogovorjeno med kupcem in prodajalcem v primeru, da želi kupec poravnati stroške pošiljanja po predračunu skupaj z računom za naročeno blago.

NAROČILO BLAGA

Kupec lahko željeno blago naroči po telefonu, elektronski pošti ali internetu preko spletne trgovine. Popravke ali dodatke k naročilu nam lahko pošljete po elektronski pošti ali telefonu. Podatki o sklenjeni pogodbi oziroma o oddanem naročilu so shranjeni pri podjetju SILVIO VRBANEC S.P.

POSTOPEK NAKUPA OZ. NAROČILA

Pred začetkom naročila se lahko obiskovalec spletne trgovine registrirati kot uporabnik ali opravi nakup kot gost. Po registraciji lahko uporabnik začne postopek naročila.

Koraki nakupa v košarici:

1.korak: Kupec med ponudbo spletne prodajalne izbere željene artikle in količino slednjih. Ko kupec želi zaključiti z naročilom in nadaljevati z naslednjim postopkom mora potrditi, da je seznanjen s pogoji naročanja v nasprotnem primeru ni mogoče nadaljevati na naslednji korak. 2.korak: Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. 3.korak: Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko prodajalec naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ob potrditvi naročila trgovec obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

PREKLIC NAROČILA

Uporabnik lahko prekliče naročilo v roku 2 ur po oddaji naročila po elektronski pošti ali telefonu. V elektronskem sporočilu obvezno navedite navesti naslednje podatke: V naslovu sporočila: Preklic naročila V vsebini sporočila: a) številka naročila b) ime in priimek kupca c) naslov kupca

DOBAVA BLAGA

Če je blago na zalogi trgovec v roku nekaj delovnih dni (do največ 7 delovnih dni) blago primerno zapakira in odpošlje paket naslovniku. Poleg blaga kupec prejme tudi račun in morebitna navodila v slovenskem jeziku in garancijski list. V izrednih primerih, ko blago ne bo dobavljivo v določenem predpisanem roku bo kupec o tem obveščen po elektronski pošti ali telefonu. Dostava se izvaja preko dostavnega podjetja GLS. Dostava velja za področje Slovenije. Za hitrejšo dostavo ali dostavo izven države Slovenije se je potrebno dogovoriti po telefonu oziroma elektronski pošti.

PRAVICA DO ODSTOPA OD POGODBE

V skladu z zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) lahko stranka v 8-ih dneh od prevzema izdelka podjetju sporoči, (na kontaktni e-naslov: trgovina.stylecenter@gmail.com) da odstopa od pogodbe ali naročila , ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga (strošek poštnine plača kupec). Blago mora potrošnik vrniti prodajalcu najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu. Priporočamo, da nas pred vračilom nas obvestite na elektronski naslov ali nas pokličite na telefonsko številko, da se dogovorimo o najboljšem načinu vračila. Naslov za vračilo artiklov je SILVIO VRBANEC s.p., Vavpča vas  57, 8333 Semič. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. POZOR! Možnost odstopa od pogodbe NE velja za pravne osebe, iz določila Člani spletne trgovine in uporabniki iz Splošnih pogojev poslovanja. Kupec, ki od pogodbe ali naročila odstopi, mora blago vrniti nepoškodovano v originalni embalaži in v nespremenjeni količini. V primeru, da je ugotovljeno, da je nastala fizična poškodba na blagu, da se količina ne ujema je kupec dolžan poravnati nastalo škodo Odstop od pogodbe ne pride v poštev v naslednjih primerih: če je blago poškodovano, umazano ali pa so vidni sledovi uporabe (fizične poškodbe, stik s tekočino) v kolikor aparat ali programska oprema vsebuje uporabnikove podatke, slike, nastavitve v kolikor je uničena, umazana ali mankajoča dodatna oprema, navodila, pripadajoča programska oprema (ali pa je prelomljen varnostni pečat), garancijski list v primeru, da pride do poškodbe ali uničenje embalaže se vrednost blaga zniža. Vsako embalažo je mogoče lepo odpreti, tako da ni vidnih posledic odprtja. Za poškodovano embalažo (raztrgana embalaža, neprimerno zapakiran paket) lahko trgovec zaračuna odškodnino do višine 20% vrednosti blaga. Trgovec bo vsak vrnjen paket, vsebino in izdelek poslikal s fotoaparatom kot morebitno dokazilo o nastali škodi.

VRAČILO KUPNINE

Če je kupec od naročila ali pogodbe odstopil skladno s pogoji za odstop, mu je prodajalec dolžan vrniti vplačano kupnino preko TRR v najkasneje 30 dneh po prejemu artiklov. Gotovinskih vračil ne izvajamo. Možno je tudi vračilo kupnine preko poštne nakaznice vendar strošek storitve nakazila zaradi višje vsote bremeni stranko.

GARANCIJA

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira prodajalca, ki bo zagotovil ažurno informacijo. Garancija velja le za “skrite” napake, ki nastanejo brez vpliva uporabnika. Garancija ne velja, če prodajalec ugotovi, da je prišlo do mehanske poškodbe ali stika s tekočino. Izdelek se zamenja z novim v primeru, da servis oz. popravilo ni mogoče. Izdelek bo posredovan na pooblaščeni servis, kjer bodo ustrezno odpravili nastale napake. Ob vsakem izdelku oz. garancijskem listu je naveden naslov pooblaščenega servisa.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

MNENJA/KOMENTARJI UPORABNIKOV

Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli registrirani uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem. Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov! Ekipa Stylecenter.si. V Semiču, 17.1.2018 Zadnja posodobitev Pogojev poslovanja: Sreda, 17.1.2018